Det nytter å hjelpe

Det ble bli gitt støtte til å bygge to hus når Jarle og Thor Ivar var nede i Kenya i mars 2012, fikk en kvinne helt på grensen til Tanazania ett nytt hus. Lite kunne vi forstå hennes store sorg og nød over situasjonen hun var opp i. Er enke og bor sammen med noen barnebarn, og flere netter under regntiden måtte de stå langs veggene å sove der taket ikke lakk inn vann. Det gikk helt opp for henne at hun skulle få nytt hus når vi var der nede i mars, men når vi kom ned nå i november så stod huset nesten helt ferdig, og det siste pusslaget på muren skal legges på noen dager etter at vi skulle dra hjem.

Nå vi nå kom i november så var det en meget stolt kvinne som vist oss sitt nye hus og smilte fra øre til øre der hun ba oss inn for å titte. Der stod denne kvinnen i huset sitt, full av kasavi mel og viser en glede som strålte ut. Hun fortalte en gripende historie om hvordan hun hadde følt at hele livet var en byrde og hvordan hun ikke klarte å gi sin familie ordentlig  tak over hodet. Da regntiden akkurat hadde startet når vi var der, forstod vi viktigheten av å ha ett tett ta. Det kom til stadighet overraskende regn og det var ikke noe småregn som da kom. Hver gang det startet å regne så plasket det ned og alle søkte dekning inne når regnet strømmet ned, stod denne kvinnen å ble våt.

Livet ble til slutt en slik belastning at hun begynte å vurdere å gjøre slutt på livet og hun ropte til Gud om hjelp i fra sitt hjerte. Og der stod  hun nå og var ikke lenger deprimert, men var overlykkelig over at Gud hadde hørt hennes rop. Hun lo, vinket og danset foran oss av glede og sa at alt var var blitt endret med dette nye huset. Vi ser at med små midler så kan vi vår støtte være en forskjell mellom liv og død for fattige mennesker. Vi er glad at vi sammen med mange sponsorer i Norge har mulighet til å hjelpe slik enker til ett bedre liv.

Det nytter å hjelpe og din hjelp kan redde liv!


Hit Counter provided by Skylight