Tilbake til vekkelsen i Gotkatkjola

Under vår teamtur i mars dette året så besøkte vi ett sted langs Viktoriasjøen som heter Gotkatkjola. Det var ingen menighet der fra før av og nesten ingen troende der på plassen. De to møtene vi hadde der i mars skulle være til stor betydelse for mange mennesker, for ikke å si hele landsbyen. Evangeliet om Jesus er ett budskap som skaper noe nytt og forvandler alle de som tar i mot. Vi minnes det var utrolig kampfult å ha møte der i mars og det var som hele avgrunnens hær hadde stilt opp for å hindre ett gjennombrudd. Vi kan si som Paulus: om Gud er for, hvem er da i mot? Vi fikk se at Gud virkelig var for å gjøre noe i denne landsbyen og det var mektig å se hvordan hundrevis av mennesker søkte Gud der i mars.

Det er viktig for Gospel Mission at alle som blir frelst blir tatt hånd om og derfor ønsker vi at det bygges menigheter på nye steder, så de nyfrelste kan komme under ordets forkynnelse. Det var også ett krav fra de på stedet at det ble startet en menighet og det var med glede vi mottok beskjeden om at det ble startet opp med møter på plassen og menigheten var ett faktum. Det er Kenndy som har ansvar for menigheten og har blitt fast forkynner. Vi kjenner han fra crusaid teamet som reiser rundt og han er fast sanger de i dette teamet. Han er veldig spesiellt begavet når han synger, og det merkes ved at forsamlingene blir lokket inn i frihetens jubel og forløsning.

Under turen vi nå i november så hadde vi holdt av en dag til å kommet tilbake til Gotkatkjola og det var med forventning vi kjørte av gårde på de humpete veiene. Etter nesten en times kjøring så kom vi frem og det var gripende å møte en levende menighet på stedet denne gangen. Mange går trofast til møtene som holdes i ett lokale som leies nede ved stranden, etter møte var vi der i lokalet etter møte for å spise kjeks og drikke brus.

Evangeliet ble nå på nytt proklamert over hele Gotkatkjola når vi hadde møte og det ble talt over likså Moses opphøyet slangen i ørkenen, så har Gud opphøyet sin sønn ved sin korsdød og alle de som ser på han skal bli frelst og helbredet. Mange ble frelst og helbredet denne dagen og det er meldet om mange nye har kommet til menigheten der i etterkant.

Det er utrolig å se hvordan Guds rike går frem og jeg har sagt flere ganger etter jeg har kommet hjem: jeg har i alle år lengtet etter å se vekkelse og nå har jeg opplevd dette. Vekkelse er en volsom strøm av Guds kraft som bryter seg vei og er ikke til å stoppe! Jeg kan nesten ikke vente med å se hva som Gud skal gjøre i året som ligger foran, men jeg tror at vi skal se enda mer av hans herlighet!

Broder hilsen

Thor lvar Grønli


Hit Counter provided by Skylight