Kenya tur høsten 2013

Evangelist: Thor Ivar Grønli

Evangelist: Thor Ivar Grønli

Gud gjør de samme under i dag som på apostlenes tid! Tenker på sist tur jeg var til Kenya, sammen med Elisabeth og Svein Åge. Det var en tur som vi fikk se utrolige ting som jeg kun har lest om i bibelen!

Ja sannelig er Jesus den samme, frelser, helbreder og hjelper de som er i nød.

Det er med sitrende spenning jeg tenker på det som vi fikk opplever på turen i fjor og med en forventing kan jeg nesten ikke vente med å komme ned nå.

På 18 mnd har virksomheten til Daniel Masaga vokst med 16 menigheter og grunnen til dette er en massiv satsning på evangelisering. Det er spennende å tenke på hva som vil skje på denne turen: blir noen nye menigheter startet, vil nok en gang evangeliet sette landsbyer på hode og vil vi nok en gang se at skarer omvender seg fra hedenskap og til Gud?

Ja, for Gud er den samme i dag som han var i går!

Det vil bli forløpende lagt ut blogginnlegg i fra turen og om du vil se hva Gud gjør på misjonsfeltet så er det bare til følge bloggen.

 

Mvh

Thor Ivar Grønli

Kontaktbrev Gospel Mission – oktober 2013

mb_10_2013Besøk bloggsiden her:   http://blog.gospelmission.no

Informasjonbrev fra Gospel Mission, Juni 2013

kontaktsbrev nr 1 - 2013- side 1

kontaktsbrev nr 1 - 2013- side 2

kontaktsbrev nr 1 - 2013- side 3

kontaktsbrev nr 1 - 2013- side 4

kontaktsbrev nr 1 - 2013- side 5

kontaktsbrev nr 1 - 2013- side 6

 

Ny misjons reise 4 februar.

team_1_2013Ett nytt team skal nå dra ned til Kenya nå 4 februar og skal være der til 15 februar. Det skal gjennomføres samtaler om fremtiden og se på nye prosjekter.

De som skal være med på teamturen er:

Elisabeth Guthu: Reiseleder og er styremedlem i Gospel mission. Bor i Bollnäs og dette er hennes 5. tur til Kenya

Kjell Broberg: Leder av Sion forsamlingen i Bollnäs og er en sangevangelist. Oppfører seg som en ekte kenyaner når han er på møte i Kenya, der han jubler, ler, klapper og beveger seg i møte.

Svein Haugland: En av lederne i Betel Vennesla og en ekte misjonsvenn. Har vært flere ganger i Kenya og er med i Gospel Missions styre.

Per Froland: Misjonskasserer i Betel Vennesla med glimt i øye. Dette er hans andre tur til Kenya.

Møtekampanje i Kuria området

Nå er de endelig i gang med å møtekampanjer for dette året og den første kampanjen skal holdes i Kuria stammens sitt  område. Dette er en liten stamme som er nabostammen til Luo stammen, som er den stammen som Daniel tilhører. Kuria stammen har ett eget språk og når de kommer ditt for å ha møte, er det Swahili de bruker.

Kuriastammen strekker seg over grensen til Tanzania der størstedelen av stammen bor i Tanzania og det er antatt ca 170.000 av stammen bor i kenya.


Etter at vi lastebilen ble tatt i bruk , har ryktene gått langt utover områdene til Luo stammen og i Januar i fjor dro noen pastorer til en møtekampanje som ble holdt i Sagero og de kom fordi de hadde hørt rykter om de fantastiske møtene der i Sarego.  Les nyhetsbrev mars 2012 om dette: Nyhetsbrev

Etter disse møtene har fire pastorer tilsluttet seg Gospel Commission Fellowship og de har fire menigheter rundt i Kuria områdene.

Siste teamturen vi hadde til Kenay var vi å hadde ett møte i en landsby i Kuria og traff flere av disse pastorene. Under møte ble de en voldsom storm som kom og møte måtte avlyses.
Et voldsomt uvær

Det er spennende å se at evangeliet når ut til nye områder og Daniel ber oss om å be for møtene som starter torsdag denne uken.  Vi ber om at det skal bli ett åndelig gjennomslag og at nye menigheter kan startes.

Det nytter å hjelpe

Det ble bli gitt støtte til å bygge to hus når Jarle og Thor Ivar var nede i Kenya i mars 2012, fikk en kvinne helt på grensen til Tanazania ett nytt hus. Lite kunne vi forstå hennes store sorg og nød over situasjonen hun var opp i. Er enke og bor sammen med noen barnebarn, og flere netter under regntiden måtte de stå langs veggene å sove der taket ikke lakk inn vann. Det gikk helt opp for henne at hun skulle få nytt hus når vi var der nede i mars, men når vi kom ned nå i november så stod huset nesten helt ferdig, og det siste pusslaget på muren skal legges på noen dager etter at vi skulle dra hjem.

Nå vi nå kom i november så var det en meget stolt kvinne som vist oss sitt nye hus og smilte fra øre til øre der hun ba oss inn for å titte. Der stod denne kvinnen i huset sitt, full av kasavi mel og viser en glede som strålte ut. Hun fortalte en gripende historie om hvordan hun hadde følt at hele livet var en byrde og hvordan hun ikke klarte å gi sin familie ordentlig  tak over hodet. Da regntiden akkurat hadde startet når vi var der, forstod vi viktigheten av å ha ett tett ta. Det kom til stadighet overraskende regn og det var ikke noe småregn som da kom. Hver gang det startet å regne så plasket det ned og alle søkte dekning inne når regnet strømmet ned, stod denne kvinnen å ble våt.

Livet ble til slutt en slik belastning at hun begynte å vurdere å gjøre slutt på livet og hun ropte til Gud om hjelp i fra sitt hjerte. Og der stod  hun nå og var ikke lenger deprimert, men var overlykkelig over at Gud hadde hørt hennes rop. Hun lo, vinket og danset foran oss av glede og sa at alt var var blitt endret med dette nye huset. Vi ser at med små midler så kan vi vår støtte være en forskjell mellom liv og død for fattige mennesker. Vi er glad at vi sammen med mange sponsorer i Norge har mulighet til å hjelpe slik enker til ett bedre liv.

Det nytter å hjelpe og din hjelp kan redde liv!

Kalender fra Gospel Mission for 2013

kalender

 

I år har Gospel Mission laget en kalender i A3 størrelse med flotte bilder fra misjonsfeltet

Kalenderen blir solgt for 50,- + port og alle pengene går direkte ut til Kenya.

Denne kalenderen kan bestilles ved å sende en e-post til thorivar@hotmail.no eller på vår kontakt side.

Gospel Mission ønsker alle misjonsvenner en riktig god Jule og ett velsignet nytt år.

 

Informasjonsbrev 4-2012

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 1

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 2

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 3

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 4

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 5

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 6

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 7

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 8

 

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 9

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 10

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 11

kontaktsbrev nr 4 - 2012 - side 12

Følg Gospel Mission på Facebook

Gospel Mission har sin egen Facebook side og der blir alle nyheter lagt ut forløpende. Om du er misjon interessert så er dette en veldig enkel måte å følge Gospel Mission sitt arbeide på.  Både link til nyheter fra blogg og hjemmeside, og andre nyheter som kun blir lagt ut på facebook.

Det er mulig for alle som har Facebook bruker å følge denne siden og link til denne siden er: Gospel Mission’s facebook

Nyhetsbrev nr 3 – oktober 2012

 

Misjonskveld i Betel Vennesla

Daniel & Robert sammen med Fazili

en herlig gjeng med glade kristne

Daniel & Robert sammen med Torbjørg

På møte i Betel

Venner fra ulike land deltar i møte

Sang og begeistring fra ulike verdensdeler

Per kristian forteller i fra sin tur til Afrika

Det var med stor spenning vi kom til møte i Vennesla i går kveld og hele menigheten hadde stelt i stand en festkveld. De siste to årene har det kommet mange nye landsmenn til Betel og mange av dem er fra afrika og de hadde stelt i stand med afrikans mat i alle slag. Det var ett fargefullt syn dette møte med afrikanske drakter i alle slags farger.

Betel er en liten pinsemenighet her på sørlandet, men misjonsengasjementet er desto større og imponerende å se hvordan de vil være med i misjonen. Det ble en fin kveld der vi fikk høre sang på mange språk som luo, swahili, engelsk, eritreisk, filippinsk og norsk. Flere nasjoner var samlet og det er godt å kjenne felleskapet vi har sammen når vi kommer sammen. Bakgrunn og kultur er veldig forskjellig, men så kjenner vi at vi alle er barn av den samme far!

Gospel Mission ble presentert og Daniel & Robert kom med hilsninger i møte og avslutningen av møte så ble det vist en kort filmpresentasjon av Gospel Commission Fellowship som er navnet på virksomheten til Daniel Masaga. Det er utrolig imponerende å se alt det som de har av virksomhet der ned i Kenya og Tanzania, og når vi vet alt dette startet ved at Daniel ble frelst som en ung gutt der ute i bushen uten at det var noen andre kristne der. Helt alene var han der og startet på egenhånd å forkynne ved å gå fra hus til hus, og nå teller de 80 menigheter og ca 30.000 mennesker som er med i disse menighetene. I tillegg til dette så driver de med en klinikk (lite sykehus), barnehjem, møtekampanjer, bygge menighetsbygg, skole, matutdeling, bygge enkehus, grave brønner og vi kunne fortsatt med å ramse opp videre om alt de gjør på sitt hjemmeområde. Gjennom at evangeliet har nådd til dette området er ikke bare at mennesker har blitt frelst men hele området er blitt velsignet på alle måter.

Det ble på mange måter ett godt misjonsmøte og vi ser frem til møte i kveld kl 19, der Daniel & Robert skal forkynne.

Møter med dans og jubel

Det er nå en uke siden Daniel & Robert kom til Norge og det har vært mange møter de har deltatt på siden de kom. De landet på Gardemoen på torsdag kveld sist uke og da hadde de vært på reisefot i nesten tre dager. De måtte dra fra Giribe på tirsdags morgen for de skulle hente passene med visumene på den Norske ambassaden på onsdag. Det hadde fått melding fra ambassaden at visumene var innvilget og det bare var til å hente den. Men så enkelt skulle det ikke være og da de kom for å hente passene så måtte de dra frem og tilbake for å kopiere alle slags papirer. Etter en hel dag med jobb frem og tilbake så fikk de ut passene kl 15:00 på ettermiddagen.

Det ble en velkomst når vi ankom Fredrikstad der Jemimah som er barnebarne hadde møtt opp sammen med sin mann og mor, som for øvrig er svigerdattera til Daniel. Jemimah bor i Norge og er gift med Per Simensen fra Sarpsborg, og nå er Jane (Jemimahs mor som bor i Giribe) på besøk hos datter og svigersønn i Norge.

Det har vært mange som har vært å hilst på våre brødre den første uken de har vært her og det har vært en hektisk uke der det har vært mye  møter. På fredag sist uke så var de med på 70 års lag til Leif Grønli som de hadde blitt kjent med i januar da Liv og Leif Grønli var med på teamturen til Gospel Mission.

Det har vært mange møter den siste uken og det startet med ett husmøte i Fredristad i pinsen og så var de på besøk i pinsemenigheten i Brummendal 2. pinsdag, og der var det to møter. Menigheten i Brummendal har opplevd vekkelse det siste året og det bar møtet preg av. Daniel utbrøt begeistret imøte: de synger og jubler som hjemme i Kenya! På tirsdag var deltok de på sommeravslutningen av husfellesskapet til Bless som var hjemme hos Steinar og Anne Gro Guthu. Det ble ett herlig gjensyn med gamle bekjente og Daniel har en del egne navn på sine venner og både “smiling mann”, bankmannen og purpur var på møte.

På onsdag så besøkte vi Filadelfia Moss og det var en sterk trosforkynnelse som Daniel delte med oss der. Det er mange afrikanske brødre og søstre som har begynt i Filadelfia de siste årene og mange av dem hadde møtt opp på møte. I kveld var vi også sammen med Filadelfia i Moss og deltok på friluftsmøte de hadde i gågata på Mossedagene. Det ble herlig sang i møte der alle de afrikanske vennene hadde kommet for å synge på møte. Det runget ut herlige sang og det ble jubel og dans ledet an av de afrikanske damene. Robert og Daniel vitnet der i møte om at alle var inkludert i frelsesverket på golgata.

Nå står Betel i Vennesla for tur og der blir det møter i morgen fredag og på lørdagen. Betel er en fast støttemenighet til Gospel Mission og de har ett brennende misjonsengasjement. På søndag besøker vi Zion Fevik og vi ser frem til møtene denne helgen

Nytt tak til Daniel Masaga

I anledning av at Daniel Masaga fylte 75 år var den en del venner her i Norge som samlet

sammen penger til nytt tak til vår kjære bror. Han er ikke kjent for å leve ett overflodsliv, men har satset alt av egne penger og tid med å fullføre det kall Gud har lagt ned i hans liv. Denne prioriteten bar hans hus preg av da taket hadde huller flere steder.

Vår bror var naturligvis veldig glad for den gaven han fikk til taket, men når arbeidene har

startet så rakk ikke gaven til å ferdigstille utbedringen. Gospel Mission har nå samlet sammen en del penger som sendes ned så Daniel kan fullføre arbeidet. Det er moro å kunne hjelpe denne mannen som alltid peker på andres behov og aldri fremhever sine egne behov. Thor Ivar Grønli kan fortelle at nå har var ute på besøk hos Daniel i 1995 så regnet det inn i huset hans når det regnet hardt og etter 18 så var dette ikke utbedret da alltid andre har kommet først i hans prioriteringer. Det er da en glede for oss å bidra slik at jobben blir ferdigstilt

Bygging av enkehus

Gospel Mission har sendt støtte slik at det er blitt bygd to nye hus  i Kenya og under ser du bilde av ett av husene.

Her står Mary stolt foran sitt nye hus!

Det er nå blitt bygd to slike hus og to til skal bygges nå først i dette året. I forhold til Norske forhold så er dette meget enkle hus, men for de enkelte som får nytt hus får muligheten til å sove tørt når regnet setter inn.

Gospel Mission vil i tiden fremover bygge flere enkehus og hus til andre fattige ettersom det blir gitt penger til dette.


Hit Counter provided by Skylight